Casey Swindell
  • Casey Swindell

    5th Grade Teacher
    casey.swindell@birdvilleschools.net
    817-547-1882

    Tutorials: TBD (February)

    Conference Period:  2:25-3:25
    Schedule:

     

    Time

    Activity

    Minutes

    8:00-8:10

    Check in with HR teacher (Good Things)/ do lunch count/ then go to rotation one classroom 

    10

    8:10-8:20

    Begin Rotation 1

    8:10-8:20- Daily Reading skill warm-up/ Word Work <10 min>

    10

    8:20-9:20

    RTI

    Go to designated RTI groups 

    60

    9:20-10:20 

    Finish Rotation 1

    9:20-9:35 Focus Mini Lesson <15min>

    9:35-10:15- Guided Reading/ Workshop Stations <40 min>

    10:15-10:20- Clean up/ Reflection  <5 min>

    60

    10:20-11:30

    Rotation 2

    10:20-10:30  Daily Reading skill warm-up/ Word Work <10 min>

    10:30-10:45  Focus Mini Lesson <15min>

    10:45-11:25  Guided Reading/ Workshop Stations <40 min>

    11:25-11:30  Clean up/ Reflection  <5 min>

    70

    11:30-12:15

    Begin Rotation 3

    11:30-11:40  Daily Reading skill warm-up/ Word Work <10 min>

    11:40-11:55 Focus Mini Lesson <15min>

    11:55:-12:15  Begin Guided Reading/ Workshop Stations  <20min>

    45

    12:15-1:00

    Lunch and Recess

    45

    1:00-1:25

    Finish Rotation 3

    1:00-1:20 Finish  Guided Reading/ Workshop Stations <20 min>

    1:20-1:25 Clean up/ Reflection <5 min>

    25

    1:25-2:35

    Rotation 4 <HomeRoom> 

    1:25-1:35 Daily Reading skill warm-up/ Word Work <10 min>

    1:35- 1:50 Focus Mini Lesson <15min>

    1:50-2:30 Begin Guided Reading/ Workshop Stations <40 min>

    2:30-2:35 clean up/ reflection

    70

    2:35-3:25

    Specials

    50

    3:25-3:30

    3:25-3:30- End of day reflection/ Dismisaal  

    10

     

    6 day rotation

    Red- computer

    Orange-PE

    Yellow-Music

    Green-PE

    Blue- Library/ Sci. Lab

    Purple-PE